Logo Lokale Omroep Voor Oisterwijk


Blij kind in draaimolen

De kinderen tijdens Wonderland

Dat is waar het om draait

In de beginjaren hebben de activiteiten zich gericht op kinderen in de leeftijd tussen de vijf en de tien jaar. In het jaar 2000 hebben ook elfjarigen aan de activiteiten deelgenomen en vanaf 2001 zijn ook de twaalfjarige kinderen welkom. Hiermee is de leeftijdsgroep gelijk aan die van het basisonderwijs.

De kinderen komen uit de gemeente Oisterwijk. Vanaf de gemeentelijke herindeling zijn Moergestel en Heukelom erbij gekomen. Omdat Moergestel een eigen kindervakantieweek heeft, richt Stichting Wonderland zich met name op Oisterwijk en Heukelom.

Begin jaren '90 was het aantal kinderen dat jaarlijks aan Wonderland deelnam ongeveer 100 tot 125 kinderen. De laatste vijf jaren is dit uitgegroeid van 250 naar bijna 400 kinderen. Het evenement is dan ook voor alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar uit Oisterwijk en Heukelom.

Kinderen, dat is alles waar het om draait. Als kinderen het leuk vinden om mee te doen - ze zien het foldertje op school of het thema spreekt hen aan - dan kunnen ze zich aanmelden, uiteraard via de ouders.

© Alle Rechten Voorbehouden - Stichting KVW Wonderland