Over Wonderland

Wat is kindervakantieweek Wonderland?

Een korte introductie

Kindervakantieweek Wonderland is een actieve spelweek voor kinderen in de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar. Tijdens de een na laatste week van de zomervakantie in het basisonderwijs organiseert Wonderland een magische week voor alle kinderen uit Oisterwijk en omgeving. De Charitas regeling zorgt ervoor dat ieder kind kan deelnemen en een fijne zomervakantie kan beleven.

De groepen bestaan uit 10 tot en met 15 kinderen, die worden begeleid door minimaal twee vrijwilligers. Het weekprogramma is ingedeeld in activiteiten voor jonge (5 tot en met 8 jaar) en oudere (9 tot en met 12 jaar) kinderen. Het programma vindt u hier.

Het ontstaan & doelstelling
Een groep enthousiaste vrijwilligers is 50 jaar geleden gestart met het organiseren van spellen voor jongeren in de schoolvakanties. Oorspronkelijk namen jongeren uit Oisterwijk deel die niet in de gelegenheid waren om in de zomer op vakantie te gaan met het gezin. In de beginjaren richten de activiteiten zich op kinderen in de leeftijd tussen vijf en tien jaar. Vanaf 2001 organiseert Wonderland activiteiten voor de leeftijdsgroep gelijk aan die van het basisonderwijs. In de jaren ’90 namen ongeveer 125 kinderen nemen, inmiddels nemen jaarlijks ongeveer 350 kinderen deel aan Wonderland.

De Stichting stelt zich ten doel om, ten behoeve van kinderen van 5 t/m 12 jaar uit Oisterwijk en omgeving, tijdens de zomervakantie activiteiten voor kinderen te organiseren. In de praktijk betekent dit dat de jeugd van Oisterwijk gedurende een week een spelprogramma wordt aangeboden.

Locatie
De activiteiten met de kinderen vinden plaats op het veld aan de Wolvensteeg in Oisterwijk. Hier wordt een grote tent geplaatst waar de kinderen in geval van regen kunnen schuilen. Voor dringende vragen gedurende de week of het ophalen van gevonden voorwerpen kunt u terecht bij het secretariaat in de tent.

Navigeren kan naar:
Wolvensteen 32
5062 DE, Oisterwijk

2022
1984